Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Hangi yatırım aracı ne kazandırdı?
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Bu hafta yatırım araçlarından altın, borsa ve dolar kazandırdı.
Hükümete yakın derneğin başkanı da sonunda patladı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
MÜSİAD iktidarda yakınlığı ile bilinen iş dünyasının bir kuruluşu. MÜSİAD Başkanı genel olarak hükümetin uygulamalarına…
Kredi kartına komisyon oyunu: Paranızı faiziyle birlikte geri alabilirsiniz
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Tüketici Konfederasyonu, ek ücret talep edilmesinin kanunlara aykırı olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, tüketicilerin para iadelerini…