Beşiktaş’ın ‘Kara Duvar’ projesinden açıklama: İçişleri Bakanlığını bekliyoruz

Beşiktaş Jimnastik Kulübü yönetim kurulu üyesi Çağlayan Tuğal, TRT Spor’a yaptığı açıklamada stadyumun zeminin sezon açılışında en iyi haline geleceğini söyledi.

Tuğal, “Stadımızın saha zemini sezon sonuna doğru iyice kötüleşmişti. Hibrit sistemin her yıl yapılması gerekiyordu ama yapılmamış. Zemin sıyrıldı. Köklerin donmamasını sağlayan sistem elden geçti. Rulo çim serildikten sonra hibrit makineleri çalıştı. 15 gün sulama ve bakım yapılacak. İlk maçımızı müthiş bir zeminde oynayacağız. Eylül ayına kadar UEFA standartlarında ışıklandırmaya sahip olacağız. Enerji giderimiz yarı yarıya azalacak. Yıl bitmeden şov robot aydınlatma sistemini hayata geçireceğiz. Taraftarlarımıza görsel şölen sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Çağlayan Tuğal, “Kara Duvar” projesiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı, “Kara duvarla ilgili ilk başvuruda bulunan kulüp biziz. Bakanlıktan onay aldık ve bizi İçişleri Bakanlığı’na gönderdiler. Orada inceleme yapılıyor. Pozitif bir karar çıkarsa TFF’ye gideceğiz. Koltuklar kalkarsa seyirci kapasitesi 9 bin kişi artacak. Onay gelirse dört hafta içinde kara duvar hazır olur.”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir