SEC Başkanı Kripto Paraları Sert Eleştirmeye Devam Ediyor!

ABD kongresindeki açıklamalarının ardından SEC Başkanı Gary Gensler, Çarşamba günü bir konferansta konuşma yaptı. Gensler, kripto para endüstrisine karşı sert tutumunu yeniledi. SEC Başkanı, suiistimallerle ve yasaların dışına çıkmaya çalışan insanlarla bu kadar dolu bir alan görmediğini söyledi.

SEC Başkanı: Milyonlarca yatırımcı kripto alanında zarar gördü!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, SEC Başkanı Gary Gensler, kripto alanı üzerinde ‘Demokles’in kılıcı’ gibi sallanıyor. SEC Başkanı, 2008 finansal krizinin zirvesinde Lehman Brothers’ın çöküşünün 15. yıldönümünü kutlamak üzere Better Markets tarafından düzenlenen bir konferansta Çarşamba günü konuşma yaptı. Gensler, yorumlarında kripto endüstrisine karşı sert tutumunu yeniledi. Bu bağlamda, “Bu kripto alanı, herhangi bir tokena önyargılı yaklaşmaksızın, büyük bir kısmı menkul kıymetler yasaları kapsamında. Ancak maalesef büyük bir kısmı da uyumlu değil,” dedi.

Gary Gensler, milyonlarca yatırımcının kripto yüzünden zarar gördüğünü söyledi. Ayrıca, sektördeki sıkıntıların daha geniş finansal sisteme yayılmasının mümkün olduğunu kaydetti. Bu doğrultuda Gensler, şu açıklamaları yaptı:

Milyonlarca yatırımcı bu alanda zarar gördü. Bu, yatırımcılara zarar verebilecek bir alan, ancak aynı zamanda daha geniş ekonomiye de zarar verebilir. Çünkü yatırımcı güvenine zarar verebilir. Çünkü, finans nihayetinde güven üzerine inşa edilmiştir.

Başarısız olan bankalar ile kripto arasında bağlantı vardı”

Bu arada Gary Gensler, genel kripto ekonomisinin çapını küçümsedi. Bu doğrultuda, “100 trilyon dolarlık sermaye piyasasına” kıyasla “biraz küçük” olduğunu söyledi. Gensler, “Nispeten küçük, ancak yatırımcı güvenine gerçekten zarar verebilir” diye devam etti. Ayrıca Gensler, bu yılın başlarında başarısız olan bazı bölgesel bankalar ile kripto alanı arasında doğrudan bağlantılar olduğunu belirtti.

Gary Gensler’e göre, bu alan suistimallerle dolu!

SEC Başkanı, on yıllardır finans dünyasının içinde olduğunu belirtti. Bu bağlamda, suiistimallerle ve kanunsuz insanlarla bu kadar dolu bir alan görmediğini söyledi. Gensler, ünlülerin kripto para alanına olan desteklerini de es geçmedi. Ayrıca, çeşitli yargı alanlarındaki kurallar ve yasalar arasında arbitraj yapmaya yönelik yasal çabaları da eleştirdi. Ancak yeni kurallara ve mevzuata ihtiyaç olmadığını da sözlerine ekledi. SEC Başkanı, bu konudaki görüşlerini açıklarken şu ifadeleri kullandı:

Bizim kurallarımız var. Kurallarımız var! İster kara para aklamayı önleme ve yaptırım alanında olsun, ister menkul kıymetler yasalarında olsun, ister emtia borsası yasasında olsun, bunlara Kongre’nin kabul ettiği yasalar deniyor. Kongre’nin kabul ettiği yasalarımız var.

Bu arada Gensler, moderatörün son davalardaki “bazı sempatik yargıçlar” hakkındaki açıklamasına yanıt vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x